liiketoimintasuunnitelma
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on print

Liiketoimintasuunnitelma – mistä luvut? – Yrittäjän blogi

Kun mietin yrittäjäksi ryhtymistä, oli mieli kuin kissan jäljiltä sotkettu lankakerä. Yhtä solmua ja sekasortoa. Löysää ja kireätä lankaa, niin että teki mieli luovuttaa hetimiten. Mutta kun “lankakerään” keskittyy solmu kerrallaan, niin kyllä siitä selviää. Minulle on ehdottomasti vaikein osio ollut numerot. Siinä kohtaa sokeudun, kuuroudun ja tulen mykäksi. Ne suorastaan hirvittävät. Mutta yrittäjänä niihinkin on tutustuttava, etenkin jo starttirahaa hakiessa ja liiketoimintasuunnitelmaa tehdessä.

Itku meinas silloin tulla. Sitten tulikin. Mutta kysyin neuvoa ja niin sekin homma eteni. Yrittäjän alkutaipaleella, ainakin minä, ikuinen palkkatyöläinen, olin koko ajan epämukavuusalueella. Olen sitä osaksi nytkin, mutta se on jotenkin hallittavissa tai siihen on mukautunut. Ja tietenkin oppi, asenne ja tieto, että tietoa saa, auttavat.

Avaimet menestykseen.fi sivusto on todellinen avainnippu moneen oman pään sisällä olevaan lukkoon. Liiketoiminta-suunnitelman jujut löytyivät blogista “Liiketoimintasuunnitelma – Yrityksen toiminta ja suunnitelma”. Siinä ei mennä numerot edellä vaan edetään yksinkertaisella, selittävällä tavalla, niin että numerot tulevat luonnollisesti apuvälineenä oman toiminnan ohjaamisessa. Tyyli, josta minä pidän!

Älä luovuta!

Liiketoimintasuunnitelmaa tehdessä voi selvitä, ettei yritystoiminta ole kannattavaa. Tällöin sinulla on kaksi vaihtoehtoa: Voit joko jättää yrityksen kokonaan perustamatta tai jatkaa sen kehittämistä, kunnes löytyy toimiva ratkaisu. Laskelmien paikkansapitävyys on avainasemassa. Suurin osa uusista yrittäjistä, jotka ovat tehneet laskelmat realistisesti, onnistuvat pitämään yrityksen pystyssä myös jatkossa. Valmiita laskelmapohjia ja muuta hyödyllistä materiaalia saat esimerkiksi osoitteesta www.liiketoimintasuunnitelma.com. Lukemiseksi suosittelen lämpimästi kirjaa: Liiketoimintasuunnitelma roskakoriin (Ollis Leppänen, Tammi 2013). Autan mielelläni suunnitelmasi laatimisessa ja/tai päivittämisessä!

Tuli tunne, että et ole yksin. Se kannustaa. Ja mistä sitten revin ne luvut? Realistisista kuluista ja niiden pohjalta lasketuista tuloista. Laskelmapohjan kanssa sain puhelin apua, mutta kun asiaan olin jo tutustunut, oli helpompi kysyä ja ymmärtää vastauksia. Dialogi sujui kuin solmuista avattu lankakerä.

Älä luovuta! on hyvä renki, mutta itse isäntänä on vain oltava sinnikäs. Näin saa ne numerotkin haltuun.

Lataa heti PIKAOPAS MENESTYKSEEN

Opas auttaa sinua kehittämään osaamistasi liiketoiminnan hoitamisessa tuloksellisempaan suuntaan.

Tilaa uusimmat jutut sähköpostiisi

Haluatko tietää lisää?

Olemme koonneet lukijoidemme suosituimmat kysymykset vastauksineen yksiin kansiin käteväksi vinkkivihkoksi!

Piditkö jutuista? Jaa myös muille ja käy tykkäämässä, kiitos!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Lisää mielenkiintoista luettavaa

kuinka valita yritykselle sopiva kasvustrategia

Kuinka valita yrityksen kasvustrategia?

Yritysten kasvusta ja kasvumahdollisuuksista puhutaan nykyään paljon, välillä jopa painostukseen asti. Pitäisi kasvaa ja kehittyä, mutta kuinka? Kaikki yritykset eivät kasva samalla tavalla, sillä yrityksen kasvustrategia tulee valita niin, että se tukee omaa liiketoimintaa ja tavoitteita. Myös erilaiset rahoitusmahdollisuudet vaikuttavat

Lue lisää »
Vieritä ylös