Liiketoimintasuunnitelma – mistä luvut? – Yrittäjän blogi

Kun mietin yrittäjäksi ryhtymistä, oli mieli kuin kissan jäljiltä sotkettu lankakerä. Yhtä solmua ja sekasortoa. Löysää ja kireätä lankaa, niin että teki mieli luovuttaa hetimiten. Mutta kun “lankakerään” keskittyy solmu kerrallaan, niin kyllä siitä selviää. Minulle on ehdottomasti vaikein osio ollut numerot. Siinä kohtaa sokeudun, kuuroudun ja tulen mykäksi. Ne suorastaan hirvittävät. Mutta yrittäjänä niihinkin on tutustuttava, etenkin jo starttirahaa hakiessa ja liiketoimintasuunnitelmaa tehdessä.

Itku meinas silloin tulla. Sitten tulikin. Mutta kysyin neuvoa ja niin sekin homma eteni. Yrittäjän alkutaipaleella, ainakin minä, ikuinen palkkatyöläinen, olin koko ajan epämukavuusalueella. Olen sitä osaksi nytkin, mutta se on jotenkin hallittavissa tai siihen on mukautunut. Ja tietenkin oppi, asenne ja tieto, että tietoa saa, auttavat.

Avaimet menestykseen.fi sivusto on todellinen avainnippu moneen oman pään sisällä olevaan lukkoon. Liiketoiminta-suunnitelman jujut löytyivät blogista “Liiketoimintasuunnitelma – Yrityksen toiminta ja suunnitelma”. Siinä ei mennä numerot edellä vaan edetään yksinkertaisella, selittävällä tavalla, niin että numerot tulevat luonnollisesti apuvälineenä oman toiminnan ohjaamisessa. Tyyli, josta minä pidän!

Älä luovuta!

Liiketoimintasuunnitelmaa tehdessä voi selvitä, ettei yritystoiminta ole kannattavaa. Tällöin sinulla on kaksi vaihtoehtoa: Voit joko jättää yrityksen kokonaan perustamatta tai jatkaa sen kehittämistä, kunnes löytyy toimiva ratkaisu. Laskelmien paikkansapitävyys on avainasemassa. Suurin osa uusista yrittäjistä, jotka ovat tehneet laskelmat realistisesti, onnistuvat pitämään yrityksen pystyssä myös jatkossa. Valmiita laskelmapohjia ja muuta hyödyllistä materiaalia saat esimerkiksi osoitteesta www.liiketoimintasuunnitelma.com. Lukemiseksi suosittelen lämpimästi kirjaa: Liiketoimintasuunnitelma roskakoriin (Ollis Leppänen, Tammi 2013). Autan mielelläni suunnitelmasi laatimisessa ja/tai päivittämisessä!

Tuli tunne, että et ole yksin. Se kannustaa. Ja mistä sitten revin ne luvut? Realistisista kuluista ja niiden pohjalta lasketuista tuloista. Laskelmapohjan kanssa sain puhelin apua, mutta kun asiaan olin jo tutustunut, oli helpompi kysyä ja ymmärtää vastauksia. Dialogi sujui kuin solmuista avattu lankakerä.

Älä luovuta! on hyvä renki, mutta itse isäntänä on vain oltava sinnikäs. Näin saa ne numerotkin haltuun.

Lataa heti PIKAOPAS MENESTYKSEEN

Opas auttaa sinua kehittämään osaamistasi liiketoiminnan hoitamisessa tuloksellisempaan suuntaan.

Tilaa uusimmat jutut sähköpostiisi

TESTAA YRITTÄJÄKUNTOSI

Tiedätkö, mitkä yrittäjäominaisuudet ovat vahvuuksiasi? Mitä ominaisuuksia kannattaisi kehittää?

Piditkö jutuista? Jaa myös muille ja käy tykkäämässä, kiitos!

Lisää mielenkiintoista luettavaa

onnistu yrittäjänä

Onnistu yrittäjänä – Saaran yrittäjäblogi

Suurin, ihanin ja yllättävin työjuttu, minkä olen koskaan saanut. Luen sen monasti. Ennen kahvihetkeä ja sen jälkeen. On se totta. Siinä se on, minun sähköpostissani. Olen irrota liitoksistani. Niin täpinöissä olen. Ihan laulattaa. “Ei ole turhaa työtä, on vain työtä”,

Lue lisää »
Johda itseäsi

Johda itseäsi – Yrittäjän työkyky ja itsensä kehittäminen

Takana pitkä talvi, kiireinen kevät ja lipsuva projekti? Seurauksena väsymys ja harmitus? Motivaatio kateissa? Löysin itseni tästä olotilasta, ja kun katson taaksepäin, kupsahdin ainakin näihin kuoppiin: Aikatauluttaminen ontuu, osatavoitteita ei mitattu ja mikä pahinta, pyrin jääräpäisesti maaliin, jonka olin kunnianhimoisesti

Lue lisää »

Hei, odota hetkinen!

Saat 10 € etusetelin tutustumistarjouksena

Tilauksesi onnistui, käy katsomassa sähköpostisi!

Vieritä ylös