liiketoimintasuunnitelma
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on print

Liiketoimintasuunnitelma – mistä luvut? – Yrittäjän blogi

Kun mietin yrittäjäksi ryhtymistä, oli mieli kuin kissan jäljiltä sotkettu lankakerä. Yhtä solmua ja sekasortoa. Löysää ja kireätä lankaa, niin että teki mieli luovuttaa hetimiten. Mutta kun “lankakerään” keskittyy solmu kerrallaan, niin kyllä siitä selviää. Minulle on ehdottomasti vaikein osio ollut numerot. Siinä kohtaa sokeudun, kuuroudun ja tulen mykäksi. Ne suorastaan hirvittävät. Mutta yrittäjänä niihinkin on tutustuttava, etenkin jo starttirahaa hakiessa ja liiketoimintasuunnitelmaa tehdessä.

Itku meinas silloin tulla. Sitten tulikin. Mutta kysyin neuvoa ja niin sekin homma eteni. Yrittäjän alkutaipaleella, ainakin minä, ikuinen palkkatyöläinen, olin koko ajan epämukavuusalueella. Olen sitä osaksi nytkin, mutta se on jotenkin hallittavissa tai siihen on mukautunut. Ja tietenkin oppi, asenne ja tieto, että tietoa saa, auttavat.

Avaimet menestykseen.fi sivusto on todellinen avainnippu moneen oman pään sisällä olevaan lukkoon. Liiketoiminta-suunnitelman jujut löytyivät blogista “Liiketoimintasuunnitelma – Yrityksen toiminta ja suunnitelma”. Siinä ei mennä numerot edellä vaan edetään yksinkertaisella, selittävällä tavalla, niin että numerot tulevat luonnollisesti apuvälineenä oman toiminnan ohjaamisessa. Tyyli, josta minä pidän!

Älä luovuta!

Liiketoimintasuunnitelmaa tehdessä voi selvitä, ettei yritystoiminta ole kannattavaa. Tällöin sinulla on kaksi vaihtoehtoa: Voit joko jättää yrityksen kokonaan perustamatta tai jatkaa sen kehittämistä, kunnes löytyy toimiva ratkaisu. Laskelmien paikkansapitävyys on avainasemassa. Suurin osa uusista yrittäjistä, jotka ovat tehneet laskelmat realistisesti, onnistuvat pitämään yrityksen pystyssä myös jatkossa. Valmiita laskelmapohjia ja muuta hyödyllistä materiaalia saat esimerkiksi osoitteesta www.liiketoimintasuunnitelma.com. Lukemiseksi suosittelen lämpimästi kirjaa: Liiketoimintasuunnitelma roskakoriin (Ollis Leppänen, Tammi 2013). Autan mielelläni suunnitelmasi laatimisessa ja/tai päivittämisessä!

Tuli tunne, että et ole yksin. Se kannustaa. Ja mistä sitten revin ne luvut? Realistisista kuluista ja niiden pohjalta lasketuista tuloista. Laskelmapohjan kanssa sain puhelin apua, mutta kun asiaan olin jo tutustunut, oli helpompi kysyä ja ymmärtää vastauksia. Dialogi sujui kuin solmuista avattu lankakerä.

Älä luovuta! on hyvä renki, mutta itse isäntänä on vain oltava sinnikäs. Näin saa ne numerotkin haltuun.

Lataa heti PIKAOPAS MENESTYKSEEN

Opas auttaa sinua kehittämään osaamistasi liiketoiminnan hoitamisessa tuloksellisempaan suuntaan.

Tilaa uusimmat jutut sähköpostiisi

TESTAA YRITTÄJÄKUNTOSI

Tiedätkö, mitkä yrittäjäominaisuudet ovat vahvuuksiasi? Mitä ominaisuuksia kannattaisi kehittää?

Piditkö jutuista? Jaa myös muille ja käy tykkäämässä, kiitos!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Lisää mielenkiintoista luettavaa

verovapaat henkiökuntaedut

Verovapaat henkilökuntaedut

Verovapaat henkilökuntaedut ovat pääsääntöisesti työnantajan palkansaajalle järjestämiä etuja, joiden avulla työnantaja voi edistää työntekijöiden työssä jaksamista ja parantaa heidän suorituskykyään. Henkilökuntaedut ovat tapa motivoida työntekijöitä ja lisätä viihtyvyyttä työpaikalla. Moni työnantaja kustantaa lakisääteisten työterveyshuollon ja työsuojelun lisäksi muitakin palveluita. Milloin

Lue lisää »
työpaikkani yrittäjänä

Yrittäjän ominaisuuksia – Yrittäjän blogi

  Työpaikkani yrittäjänä On se kumma, kun saattaa mennä vuosia ja ei oikein edes ajattele itseään. Tai jos ajattelee, on se usein hyvin ulkokultaista. Vaihdanko hiusmallia tai -väriä. Tai tulee tarkkailtua painoa ja jos jotain muuttaa, niin korkeintaan juuston rasvaprosenttia

Lue lisää »
pienyrittäjän talouden hallinta

Pienyrittäjän talouden hallinta ei ole rakettitiedettä

Yrittäjäksi lähdetään usein silloin, kun mielessä on timanttinen bisnesidea tai vahva visio menestyksestä. Paperityöt, laskelmat ja taulukot tuntuvat turhalta hidasteelta vision tiellä, vaikka ne ovat avainasema menestyneen ja kannattavan liiketoiminnan luomisessa. Joskus pienyrittäjän talouden hallinnasta muodostuu huoli, joka tuntuu kasaantuvan

Lue lisää »
Vieritä ylös
Vinkkivihko

Lataa avuksesi ilmainen VINKKIVIHKO