Mielen palikat – Yrittäjän blogi

Kun on kipeä, kroppa lepää ja ajatukset lentävät. Ei ehkä siinä akuuttivaiheessa, mutta toipumisessa. Mielen palikat liikkuvat ja hyvällä lykyllä, vaihtavat paikkaa.

Fyysinen lepo on joskus tosi tarpeen. Nyt on sen paikka. Keskityn rauhassa allakkaan. Allakasta aikatauluihin. Aikatauluista sisältöihin. Ja sisällöstä priorisointiin. Pakka oli taas levähtänyt ja nyt on aika ja aikaa koota se uudelleen. Ajankäyttö tuntuu olevan ikuinen akilleen kantapääni.

Ensimmäiseksi ymmärsin, ettei sairastuminen pakkaa ollut sekoittanut vaan ihan itse sen saan arjessani sekaisin. Yritän hangoitella ajatusta vastaan, mutta ei, ei se ollut yllätysflunssa vaan ylioptimistiset odotukset ajankäytöstäni. Se on se perusdilemma. Illuusio siitä, että kaikki sujuu kuin Strömssössä ja aikaa vain on. Elän siis itsepetoksen ja epärealistisesti rakennetulla kehäradalla. Flunssapysähdys oli paikallaan. Minä, joka tiedostan, ettei elämä ole suoraviivaista tavoitteista tavoitteeseen kulkemista vaan joustamista, muutosta sekä huippuja että syvänteitä. Olin taas vajonnut itserakennettuun minä voin, kykenen, ehdin, osaan kaiken -harhaan. Samputti. Koskahan sitä oikein oppii! Ei kai koskaan. Mutta opetellaan.

Ja silloin oppii, kun pysähtyy ja antaa itselleen oppitunnin. Ja ymmärtää, että vielä on opittavaa.

Keskityn priorisointiin. Aloitan sen itsestäni. En vain soimaa ja arvostele, myös kiitän ja arvostan. Paljon olen jo saanut aikaan. Hyvä minä. Sitten asioihin. Mihin tuhraantuu hävyttömän paljon aikaa, mitkä sujuvat sukkelammin. Mistä saan hyvänolon kiksit, mistä näppylöitä. Missä olen hyvä, missä vähän huonompi. Mitä voisin muuttaa, vähentää tai ajatella hiukan enemmän. Kuinka muutan suhtautumistani asioihin joihin voin vaikuttaa ja toisaalta asioihin joihin en voi vaikuttaa.

Onko tullut aika ulkoistaa, opetella uutta, irti päästää jostain vanhasta tai kokonaan ajatella uudelleen? Huh, näitä pähkäillessä alkaa päätä kivistää ja kroppa jäykistyä, mutta siemenet on kylvetty. Maa on tarkistettu ja hyväksi todettu ja levon jälkeen voin taas jatkaa. Almanakka sivuun ja toipilaan pikku tirsat. Luvalla ja hyvällä omallatunnolla.

Näin sitä ihminen vahvistuu. Lepo ja lämpö lietsoo luovuutta. Vaikkapa almanakan uudelleen arviointiin. Myötämielinen suhtautuminen omaan elämään auttaa. Energiaa riittää jo läppärin avaamiseen, vaikka asento on edelleen vaakataso. Pientä säätöä somen ja iltapäivälehtien läpi kohti avaimet-menestykseen.fi sivuille. Sieltä löytyi juuri minulle sopiva yritysblogi Johda itseäsi – Yrittäjän työkyky ja itsensä kehittäminen. Katselen sitä taas uusin silmin. Itselleni armollisemmin ja etsien niitä pointteja, joiden parissa itse tällä hetkellä pähkäilen ajankäytön lisäksi, kuten:

Kyky asettaa asiat oikeaan mittasuhteeseen

Suurenteletko asioita vai mitätöitkö haasteet? On kyettävä keskittymään oleelliseen ja ymmärrettävä syy-seuraussuhteita. Mittasuhteiden skaalausta sekä omaa kehitystarvetta voi opetella muun muassa peilaamalla muiden reaktioita omiin reaktioihin.

Taisin löytää etsimäni. Yhden niistä. Näitä juttuja kun mutustelen ja yön nukun, voi huominen näyttää jo aivan toisenlaiselta. Ainakin fyysisesti ja henkisesti hurjasti paremmalta.

Lataa heti PIKAOPAS MENESTYKSEEN

Opas auttaa sinua kehittämään osaamistasi liiketoiminnan hoitamisessa tuloksellisempaan suuntaan.

Tilaa uusimmat jutut sähköpostiisi

TESTAA YRITTÄJÄKUNTOSI

Tiedätkö, mitkä yrittäjäominaisuudet ovat vahvuuksiasi? Mitä ominaisuuksia kannattaisi kehittää?

Piditkö jutuista? Jaa myös muille ja käy tykkäämässä, kiitos!

Lisää mielenkiintoista luettavaa

sairastupa

Sairastupa – Yrittäjän blogi

Inkivääriä, sitruunaa, hunajaa ja kiehuvaksi keitettyä vettä. Nenäliinoja, villasukat ja moneen kertaan kaulan ympäri kierrettävä villainen kaulaliina. Ei riitä. Tarvitsen boleron. Villaisen, ei kutisevan ja mieluiten kauniin värisen nuhanenän mieltä virkistämään. Kaikkea löytyy omasta takaa, vaan ei kunnon rauhoittumisaikaa. Jos

Lue lisää »
onnistu yrittäjänä

Onnistu yrittäjänä – Saaran yrittäjäblogi

Suurin, ihanin ja yllättävin työjuttu, minkä olen koskaan saanut. Luen sen monasti. Ennen kahvihetkeä ja sen jälkeen. On se totta. Siinä se on, minun sähköpostissani. Olen irrota liitoksistani. Niin täpinöissä olen. Ihan laulattaa. “Ei ole turhaa työtä, on vain työtä”,

Lue lisää »

Hei, odota hetkinen!

Saat 10 € etusetelin tutustumistarjouksena

Tilauksesi onnistui, käy katsomassa sähköpostisi!

Vieritä ylös