Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on print

Päivän päänsärky – Yrittäjän blogi

Tänään on tartuttava härkää sarvista tai oikeammin ajatella asioita niiden oikeilla nimillä. Kun tulopuoli on vielä vähissä, tosi vähissä ja karsitut kiinteät kulut vain juoksevat, on orastava päänsärky lievä ilmaisu. Etenkin kun se on jatkuvaa. Päänsärky sekä menopuoli. Särkylääke ei auta kuin hetken eli on otettava järeämmät otteet käyttöön. Usein se on paperi, kynä ja todellisuus. Ja tänään on se päivä.

Olen yrittänyt pitää kulut minimissä, mutta silti niitä kasaantuu. Toimisto on kodin alakerrassa, siivoan itse ja teen lounaan. Olen johtaja, kuljetuspäällikkö ja toimistosihteeri. Siinä samassa tuotannosta vastaava, luovan osaston vetäjä ja konttoripäällikkö. Kirjanpidon sentään ulkoistin, mutta hän se oikeastaan oman tilanteeni minulle selvittikin. Tietyt kulut on maksettava, vaikka tulosta pitää odotella. On puhelinta, nettiyhteydet, postituskuluja, yel-maksuja, yhteistyölounaita ja tuotteiden hankintaa. Mutta karsia pitäisi.

Mistä, huutaa pääkoppa ja katse suuntautuu mun aarteeseen. Se on päivieni prinssi, ilon tuoja ja turvasatama. Nopea sanansaattaja, laulujeni korvaamaton kuuntelija ja varavarastoni. Ikuinen rakkauden kohteeni, yhden unelman todeksi tuleminen. Mun kurpitsavaunu. Mun musta beetle. Arkisesti, mun auto. Minä en haluaisi siitä luopua! Mutta nyt se on suurennuslasin alla.

Olen saman asian kanssa pallotellut lähikuntani naisyrittäjien kanssa sekä muutamassa nettiyhteisöissä. Useammalla tuntuu olevan samat ongelmat. Ensin, mutta syvemmällä mentäessä, ratkaisut ovat olleet erilaisia. Se on niin alasta kiinni. Ja kun olen näin alussa, niin heti ei voi lähteä hinnalla kilpailemaan.

Huokaus ja kahvia, sanon minä. Tänään ennen lankamaailmaan uppoamista, mietin vielä kerran tätäkin. Face to face hetket ovat olleet suuntaa antavia sekä ryhmäkeskustelut, niinpä kurkkaan taas Avaimet menestykseen.fi sivustolle. Pari palaa pullasta ja keskityn tähän. Yritän niin vimmatusti vielä autoni pitää!

Heti ensimmäiseksi luin Yritysneuvojan blogin, Osamaksu vaihtoehtona oltava?. Siis mitä ihmettä, miten en ollut tuota ajatellut. Maksamattomat laskut. Onhan niitä, mutta en ole kehdannut lähteä niitä perimään. Muutamalle olen kyllä asiasta sanallisesti varovasti huomauttanut, mutta siitä huolimatta, en ole tililleni suoritusta saanut. Blogin Miksi en ole maksanut laskuani – tekosyiden TOP10, on kyllä aika hulvaton, vaikka ei oikeastaan yhtään naurata. Siellä oli pari sellaista kohtaa, jotka minäkin olen kuullut. Ja ihan tutuilta!

No niin, tästäpä sain päivän agendan. Käyn läpi eräpäivänsä nähneet laskut ja lähetän muistutuksen. Minä olen hommani hoitanut, nyt on aika hoitaa muidenkin.

Siinä läks päänsärky ja rakkaus beetleeni sen kuin syvenee. Näillä näkymin saan namupalani vielä toistaiseksi pitää. Ihanaa.

Lataa heti PIKAOPAS MENESTYKSEEN

Opas auttaa sinua kehittämään osaamistasi liiketoiminnan hoitamisessa tuloksellisempaan suuntaan.

Tilaa uusimmat jutut sähköpostiisi

TESTAA YRITTÄJÄKUNTOSI

Tiedätkö, mitkä yrittäjäominaisuudet ovat vahvuuksiasi? Mitä ominaisuuksia kannattaisi kehittää?

Piditkö jutuista? Jaa myös muille ja käy tykkäämässä, kiitos!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Lisää mielenkiintoista luettavaa

heti ja nyt

Heti ja nyt – Yrittäjän blogi

Ennen lomia on kuhinaa. Kesäsesonki on alkanut. On odotuksia, ennakointia ja mahdollisuuksia. Niin tilaajalla kuin minulla, tavaroiden tuottajalla. Asiakkaat ovat empineet ja kun tilaus tulee, on sen oltava valmis heti ja toimitus nyt. Kaikilla on kiire. Tavaraa tarvitaan hyllyille. Erilaista

Lue lisää »
apua ajan hallintaan

Apua ajan hallintaan – Yrittäjän työkyky

Yrittäjänä toimiminen on vaikeaa, jos pyrkii hoitamaan kaiken itse sekä töissä että kotona. Liiallinen pyrkimys täydellisyyteen estää tehokkaasti oman ajan hallitsemisen arjen kiireiden keskellä. Tulevaisuuden suunnittelu ja strategioiden laatiminen jäävät muiden asioiden jalkoihin. Kokonaisuuden hallinta vaikeutuu ja yrittäjä väsyy. Tekemällä

Lue lisää »

Hei, odota hetkinen!

Saat 10 € etusetelin tutustumistarjouksena

Tilauksesi onnistui, käy katsomassa sähköpostisi!

Vieritä ylös