projektina alihankinta
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on print

Projektina alihankinta – Yrittäjän blogi

Neulon, kudon ja suunnittelen. Mallaan ja mittaan. Kädet käy, radio soi ja ajatukset raksuttavat. Kutominen on useammalle arkista meditointia, mutta minulle se on uuden keksimistä ja ajatusten karkaamista. Nykyään. Silmukka siihen, toinen tuohon ja suusta pääsee ”eikun”. Teen, luon, kehitän ja eikuilen. Pusaan koko ajan jotain, niin ettei yhdestäkään asiasta loppua näy. Aloitan sukan varren suunnittelusta ja päädyn luomaan 36 silmukkaa ja kokeilemaan torkkupeiton tekemistä. Nyhrään ja väkerrän.

Onko nyt aika miettiä alihankintaa?

Yksikseni. Mutta nyt siihen on saatava joku tolkku. Minun on ajateltava laajemmin, niin että olen läsnä siinä mitä teen enkä avaruuden tuolla puolen.

Suunnittelu, tuotanto, markkinointi ja myynti. Näin niin kuin karkeasti ajateltuna. Mitä osaan ja mihin haluan keskittyä. Mietin sitä. Ja toisaalta, missä olen kehnompi ja mitä en oikein hallitse, ne työt pistän jakoon. Ongelma on se, että minulla on pakonomainen tarve hallita kaikkea. Kontrolloida. Jes, sitä se on. Haluan näppini koko pakettiin enkä malta mistään päästää irti. Myönnettävä se on. Olen sittenkin tyypillinen pienyrittäjä. Minä teen, minä tiedän, minä osaan eli olen juuri sellainen, mitä en haluaisi olla; minä, me and myself. Mutta aina voi suuntaa muuttaa.

Talous. Hyvä tietää ja tuntea, mutta kirjanpidon siirrän huoletta ammattilaiselle eli kirjanpitäjälle. Markkinointi ja myynti. Nettisivut ja nettikauppa. Hmm….siis voisinhan mä opetella…Ei kun, nyt stoppaan. Nekin delegoin ammattilaiselle. Kun ne lähtevät liikkeelle, saan palautetta ja myyntiä, voin päällisin puolin niihin tutustua, mutta alkumutkat delegoin. Niin on ehdottomasti parempi. Ehdottomasti. Suunnittelu. Ei, siitä en luovu. Se on luovuuteni lähde, päiväni ilo ja elämäni keskiö. Rakastan suunnitella malleja ja myös tutkia muiden aikaansaannoksia. Se avartaa ja on just mun juttu. Ideointi. Jes. Tästä pidän kiinni. Ja prototyyppien teosta. Mutta muu tuotanto. Sitä pitää fundeeraa, niin kuin Mauno Koivistokin sanoisi. Oikein tarkasti.

Projektisuunnittelua

Raapustelen paperille mietteitäni, teen suunnittelutyötä, taustatyötä, jotta oikeat ihmiset tekisivät oikeita tehtäviä. Se maksaa, mutta maksaa vaivan ja antaa minulle vapauden siihen, minkä osaan ja mikä on intohimoni. Järkeilen. Tälle hommalle, projektille, on varmaan jokin virallinenkin nimi. Nythän mietin miten delegoin yritystoimintani pakollisia hommia. Oliskohan tämä projektisuunnittelua, sillä sitähän tämä on, alihankinnan suunnittelua. Mutta mitä projektisuunnittelu pitää sisällään niin kuin ihan oikeasti eikä vain näin mututuntumalla? Pakko vähän etsiä osviittaa, etten etene peppu edellä puuhun.

Käytän avainsanana projektia. Kaipa se sama kaavaa käy moneenkin eri tilanteeseen. Projektiosaamisen ABC – Yrityksen toiminta ja suunnittelu- blogi löytyy Avaimet-menestykseen.fi sivuilta. Jes, nyt sovellan tätä omaan ongelmaani. Kuinka delegoin. Tässä puhutaan tärkeästä työelämätaidosta. Todellakin. Irti päästäminen ja toiseen turvaaminen on yrittäjälle taitolaji ja eloonjäämisen elinehto. Aika usein. Nappaan projektisuunnittelun työkalut ja aloitan niistä. Järkeistän toimintaani, nyt kun tavoite on löytynyt. Kohtia on seitsemän ja jo kolmas kolahtaa. Se että käytän alihankintaa, ei suinkaan eriytä vaan myös yhdistää, mutta, minun, projektin johtajan, on se ymmärrettävä

3. Aikatauluttaminen
Aikataulun visualisoiminen yhteiselle pohjalle on toimiva tapa. Se auttaa siinä, että jokainen näkee konkreettisesti oman työpanoksensa merkityksen.

En yksinkertaisesti pysty kaikkeen itse. Sen myöntäminen on jo suuri juttu. Annan itselleni siitä aplodit. Ja ihan itse. En taida sitäkään delegoida.

Lataa heti PIKAOPAS MENESTYKSEEN

Opas auttaa sinua kehittämään osaamistasi liiketoiminnan hoitamisessa tuloksellisempaan suuntaan.

Tilaa uusimmat jutut sähköpostiisi

TESTAA YRITTÄJÄKUNTOSI

Tiedätkö, mitkä yrittäjäominaisuudet ovat vahvuuksiasi? Mitä ominaisuuksia kannattaisi kehittää?

Piditkö jutuista? Jaa myös muille ja käy tykkäämässä, kiitos!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Lisää mielenkiintoista luettavaa

Yrittäjän vahvuudet

Yrittäjän vahvuudet – Yrittäjän työkyky ja itsensä kehittäminen

Löydä henkilökohtainen vahvuutesi yrittäjänä näillä vinkeillä Meillä kaikilla on omat vahvuutemme ja lahjakkuuden alueemme. Osa kyvyistämme ja henkilökohtaisista piirteistämme näkyy vahvasti ulospäin, mutta meissä kaikissa on myös syvemmällä lymyävää potentiaalia sekä vaalimisen arvoisia ominaispiirteitä. Henkilökohtainen vahvuutesi määrittyy seuraavista komponenteista: synnynnäiset lahjat,

Lue lisää »
Uuden vuoden lupauksen lunastus

Uuden vuoden lupaus – Yrittäjän blogi

Uuden vuoden vaihde meni Millan ja lasten kanssa. Nuoriso tosin ramppasi sisään ja ulos. Kerran huikkasivat, Milloin valetaan tinat? Ei valettu. EU ja muut säännökset estivät eli se touhu olkoon muistoissa. Ihan hyvä. Ja keskiyöllä oli koko tienoo pihalla. Olihan niitä, raketteja,

Lue lisää »
Vieritä ylös