projektina alihankinta
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on print

Projektina alihankinta – Yrittäjän blogi

Neulon, kudon ja suunnittelen. Mallaan ja mittaan. Kädet käy, radio soi ja ajatukset raksuttavat. Kutominen on useammalle arkista meditointia, mutta minulle se on uuden keksimistä ja ajatusten karkaamista. Nykyään. Silmukka siihen, toinen tuohon ja suusta pääsee ”eikun”. Teen, luon, kehitän ja eikuilen. Pusaan koko ajan jotain, niin ettei yhdestäkään asiasta loppua näy. Aloitan sukan varren suunnittelusta ja päädyn luomaan 36 silmukkaa ja kokeilemaan torkkupeiton tekemistä. Nyhrään ja väkerrän.

Onko nyt aika miettiä alihankintaa?

Yksikseni. Mutta nyt siihen on saatava joku tolkku. Minun on ajateltava laajemmin, niin että olen läsnä siinä mitä teen enkä avaruuden tuolla puolen.

Suunnittelu, tuotanto, markkinointi ja myynti. Näin niin kuin karkeasti ajateltuna. Mitä osaan ja mihin haluan keskittyä. Mietin sitä. Ja toisaalta, missä olen kehnompi ja mitä en oikein hallitse, ne työt pistän jakoon. Ongelma on se, että minulla on pakonomainen tarve hallita kaikkea. Kontrolloida. Jes, sitä se on. Haluan näppini koko pakettiin enkä malta mistään päästää irti. Myönnettävä se on. Olen sittenkin tyypillinen pienyrittäjä. Minä teen, minä tiedän, minä osaan eli olen juuri sellainen, mitä en haluaisi olla; minä, me and myself. Mutta aina voi suuntaa muuttaa.

Talous. Hyvä tietää ja tuntea, mutta kirjanpidon siirrän huoletta ammattilaiselle eli kirjanpitäjälle. Markkinointi ja myynti. Nettisivut ja nettikauppa. Hmm….siis voisinhan mä opetella…Ei kun, nyt stoppaan. Nekin delegoin ammattilaiselle. Kun ne lähtevät liikkeelle, saan palautetta ja myyntiä, voin päällisin puolin niihin tutustua, mutta alkumutkat delegoin. Niin on ehdottomasti parempi. Ehdottomasti. Suunnittelu. Ei, siitä en luovu. Se on luovuuteni lähde, päiväni ilo ja elämäni keskiö. Rakastan suunnitella malleja ja myös tutkia muiden aikaansaannoksia. Se avartaa ja on just mun juttu. Ideointi. Jes. Tästä pidän kiinni. Ja prototyyppien teosta. Mutta muu tuotanto. Sitä pitää fundeeraa, niin kuin Mauno Koivistokin sanoisi. Oikein tarkasti.

Projektisuunnittelua

Raapustelen paperille mietteitäni, teen suunnittelutyötä, taustatyötä, jotta oikeat ihmiset tekisivät oikeita tehtäviä. Se maksaa, mutta maksaa vaivan ja antaa minulle vapauden siihen, minkä osaan ja mikä on intohimoni. Järkeilen. Tälle hommalle, projektille, on varmaan jokin virallinenkin nimi. Nythän mietin miten delegoin yritystoimintani pakollisia hommia. Oliskohan tämä projektisuunnittelua, sillä sitähän tämä on, alihankinnan suunnittelua. Mutta mitä projektisuunnittelu pitää sisällään niin kuin ihan oikeasti eikä vain näin mututuntumalla? Pakko vähän etsiä osviittaa, etten etene peppu edellä puuhun.

Käytän avainsanana projektia. Kaipa se sama kaavaa käy moneenkin eri tilanteeseen. Projektiosaamisen ABC – Yrityksen toiminta ja suunnittelu- blogi löytyy Avaimet-menestykseen.fi sivuilta. Jes, nyt sovellan tätä omaan ongelmaani. Kuinka delegoin. Tässä puhutaan tärkeästä työelämätaidosta. Todellakin. Irti päästäminen ja toiseen turvaaminen on yrittäjälle taitolaji ja eloonjäämisen elinehto. Aika usein. Nappaan projektisuunnittelun työkalut ja aloitan niistä. Järkeistän toimintaani, nyt kun tavoite on löytynyt. Kohtia on seitsemän ja jo kolmas kolahtaa. Se että käytän alihankintaa, ei suinkaan eriytä vaan myös yhdistää, mutta, minun, projektin johtajan, on se ymmärrettävä

3. Aikatauluttaminen
Aikataulun visualisoiminen yhteiselle pohjalle on toimiva tapa. Se auttaa siinä, että jokainen näkee konkreettisesti oman työpanoksensa merkityksen.

En yksinkertaisesti pysty kaikkeen itse. Sen myöntäminen on jo suuri juttu. Annan itselleni siitä aplodit. Ja ihan itse. En taida sitäkään delegoida.

Lataa heti PIKAOPAS MENESTYKSEEN

Opas auttaa sinua kehittämään osaamistasi liiketoiminnan hoitamisessa tuloksellisempaan suuntaan.

Tilaa uusimmat jutut sähköpostiisi

Haluatko tietää lisää?

Olemme koonneet lukijoidemme suosituimmat kysymykset vastauksineen yksiin kansiin käteväksi vinkkivihkoksi!

Piditkö jutuista? Jaa myös muille ja käy tykkäämässä, kiitos!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Lisää mielenkiintoista luettavaa

sopimus

Hallitsetko yrityksen sopimusasiat?

Yrityksen sopimusasiat unohtuvat tai sopimusten tekoa lykätään, koska niille ei tunnu olevan tarvetta tai sopimuspaperit koetaan vaikeiksi. Sopimukset ovat tärkeitä yritykselle, koska ne määrittävät yhteistyön sisällön ja turvaavat yrityksen etuja. Sopimukset ovat riskienhallintaa vakuutuksien ohella, koska niiden avulla voidaan minimoida

Lue lisää »
onnistu yrittäjänä

Onnistu yrittäjänä

Suurin, ihanin ja yllättävin työjuttu, minkä olen koskaan saanut. Luen sen monasti. Ennen kahvihetkeä ja sen jälkeen. On se totta. Siinä se on, minun sähköpostissani. Olen irrota liitoksistani. Niin täpinöissä olen. Ihan laulattaa. “Ei ole turhaa työtä, on vain työtä”,

Lue lisää »
mielen palikat

Aikataulut kuntoon – Yrittäjän blogi

Kun on kipeä, kroppa lepää ja ajatukset lentävät. Ei ehkä siinä akuuttivaiheessa, mutta toipumisessa. Mielen palikat liikkuvat ja hyvällä lykyllä, vaihtavat paikkaa. Fyysinen lepo on joskus tosi tarpeen. Nyt on sen paikka. Keskityn rauhassa allakkaan. Allakasta aikatauluihin. Aikatauluista sisältöihin. Ja

Lue lisää »
Vieritä ylös