sairastupa
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on print

Sairastupa – Yrittäjän blogi

Inkivääriä, sitruunaa, hunajaa ja kiehuvaksi keitettyä vettä. Nenäliinoja, villasukat ja moneen kertaan kaulan ympäri kierrettävä villainen kaulaliina. Ei riitä. Tarvitsen boleron. Villaisen, ei kutisevan ja mieluiten kauniin värisen nuhanenän mieltä virkistämään. Kaikkea löytyy omasta takaa, vaan ei kunnon rauhoittumisaikaa.

Jos istahdan, niin melkein nukahdan. Kun selaan sähköposteja, vain sirrittelen ja saan päänsäryn. Mutta eihän se käy, keskellä arkipäivää, levätä tai jopa nukkua. Nythän pitäisi olla tuottava, aikaansaava ja aktiivinen. Työteliäs, arjen ahkera puurtaja, mutta kun ei jaksa. Olen jo toista viikkoa nuha-yskä-päänsärky-väsymys -kierteessä. Mutta kun ei ole kuumetta, niin enhän ole kipeä. Enhän!?

Sairastupa

”Taidan olla vain vähän kylmettynyt. Kyllä silloin voi ja pitää jaksaa päivän hommat. Toimisto on alakerrassa ja eihän yrittäjä voi makoilla.” Nämä ja kaikki muut ajatukset kiertävät kehää mielessäni. Kyllähän aikuinen nainen jaksaa, toista se on miesflunssa, mutta nainen, hän ei valita vaan hoitaa itsensä, työnsä ja perheensä, kun ei makaa kuoleman kielissä. Ja vielä kun työpaikka on kodin yhteydessä. Mutta nyt ei vain millään jaksais. Nyt ei jaksaisi oikein mitään. Ei edes puhelimeen vastata, vaikka soittaja onkin ystävä, naapuri ja itsekin yrittäjä Milla. Vastaan nyt kumminkin.

“Sniif, joo vähän nuhaa, kurkussakin tuntuu ja paleltaa. Silmät ovat ihan väsyneet, mutta kyllä tämä tästä…” Huomaan vastailevani. “ Joo, olen juonut kuuma, on villasukat, tein teineille laatikon, kun en jaksa oikein kokata niin riittää pariksi päiväksi, mutta lopetellaan, kun pitäis lähettää pari meiliä”, jatkan. “Ei kun nyt sä lepäät”, päättää Milla puhelunsa. “Mitä, lepään”, totean mielessäni. “Enhän mä voi. Mulla on niin paljon hommaa.” Ja sitten havahduin. Siis mitä hommaa ja kuka on kellekin tärkeä. Nyt, nyt Saara pysähdyt!

Oli aika rauhoittua, niin kuin Millakin sanoi. Yrittäjä itse on yrittäjälle kaikkein kallein pääoma eli silloin kun tuntuu kipeältä on siihen joku syy. On se sitten vilustuminen ilman kuumetta tai silkka väsymys, se on hoidettava, jotta taas terveenä jaksaa. Kannatti vastata puheluun. Ihanaa kun on lähellä vertaistukea ja ystävä, joka sanoo, kun itse ei ymmärrä itseään kuunnella. Kyllä yrittäjäkin voi sairastua ja kyllä, yrittäjänkin on levättävä, vaikka se ei viikkosuunnitelmaan olekaan kirjoitettua. Uupumus ja sairaus tulee kutsumatta, mutta sen voi selättää, kun ottaa siihen aikaa.

Kylpy, lepo, lämpö, aika ja tarpeelliset rohdot sekä energian lähteet. Minulle se on tomaattikeitto ja grahampaahtari. Unta kaaliin vaikka keskellä päivää ja puhelin kiinni. Teineille viestit kaupassakäynnistä ja Matin ulkoiluttamisesta. Yhteistalous on myös yhteishuoltajuus. Se koskee myös äiti-yrittäjän suuntaan. Siis onneksi juttelin Millan kanssa. Tottahan sitä kaikesta selviää, mutta pikkuvaivat saa nopeammin hoidettua, kun vain malttaa. Niin yrittäjä kuin palkansaaja. On tässä opettelua. Jopa siinä, kuinka yrittäjä voi sairastaa. “No, opetellaan sitten”, ajattelin, ennen kuin nukahdin. Keskellä päivää. Ja illalla olikin jo aivan erilainen olo.

Lataa heti PIKAOPAS MENESTYKSEEN

Opas auttaa sinua kehittämään osaamistasi liiketoiminnan hoitamisessa tuloksellisempaan suuntaan.

Tilaa uusimmat jutut sähköpostiisi

TESTAA YRITTÄJÄKUNTOSI

Tiedätkö, mitkä yrittäjäominaisuudet ovat vahvuuksiasi? Mitä ominaisuuksia kannattaisi kehittää?

Piditkö jutuista? Jaa myös muille ja käy tykkäämässä, kiitos!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Lisää mielenkiintoista luettavaa

yrittäjän identiteetti

Yrittäjän identiteetti – Yrittäjän työkyky, itsensä kehittäminen

Tärkein instrumentti yrittäjyydessä on ihminen itse. On ymmärrettävä yrittäjyyden olemusta ja sitä, minkälaiseen maailmankuvaan ja ihmiskäsitykseen se perustuu. Erään määritelmän mukaan yrittäjyyden olemus merkitsee kykyä elää päivästä toiseen monimutkaisuudessa ja epävarmuudessa luottavaisesti ja vähitellen itsevarmasti huolehtimatta tulevasta. Kiinnostuin yrittäjyys- käsitteen

Lue lisää »
yrittäjän oppiminen

Yrittäjän oppiminen

Ja niin kuin sitä luulee olevansa valmis. Perehtynyt ja pätevöitynyt. Olettaa jo osaavansa. Kuvittelee kaiken tietävänsä. Kokemansa käytäntöön ottaa ja sillä pärjäävänsä. Mutta ei se ihan niin mene. Elämä on oppimista, oppiminen kasvamista ja kasvaminen taas oppimista. Joka päivä jotain

Lue lisää »
Vieritä ylös