Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on print

Tavallinen arkiaamu- Yrittäjän blogi

Saapuessaan työpaikalle tavallisena arkiaamuna Saara huomasi, että esimiesten huoneen sälekaihtimet olivat poikkeuksellisesti kiinni. Kahviautomaatilla supistiin jotain yt-neuvottelujen alkamisesta.

Ensimmäinen lähtijä oli Saaran lapsen futisjoukkuekaverin äiti. Naiset olivat istuneet ruokalassa samassa pöydässä, jutelleet lasten harrastuksista, arjesta, joskus töistäkin. Saara tunsi ensin helpotusta; onneksi ei osunut omalle kohdalle. Sen jälkeen tuli hämmennys ja kauhu. Saara mietti miten perhe pärjää, kuinka potkut vaikuttavat arkeen?

Mikä mahtoi olla potkujen syy, miksi hän joutui lähtemään? Ehkä syynä oli sairastelu, poissaolot? Kaikenlaisia juoruja alkoi liikkua. Joku tietää aina tai luulee tietävänsä enemmän potkujen taustoista. Saara tunsi epäuskoa. Firmalla ei mennyt huonosti, mistä tämä sitten johtuu? Säästötavoitteita ei kerrottu, yt:eet vain tapahtuivat. Saara huomasi omista tunteistaan nousevan esiin myös torjunnan. Hän ei halunnut ajatella koko asiaa.

Pöly ehti jo laskeutua ja työ palautua uomiinsa, kun huhut alkoivat taas kiertää. Ja sen jälkeen alkoi kyttääminen. Huoli tarttui Saaraankin, hän alkoi miettiä, kuka mahtaa lähteä seuraavaksi. Vanhat? Määräaikaiset? Selkäänpuukotustakin tapahtui, ja ihmiset ravasivat pomon luona. Ilmapiiri oli stressaava. Onneksi Saaran talviloma oli juuri alkamassa.

Toisten yt-neuvottelujen aikaan Saara nautti lumikenkäilystä Alpeilla. Tuulisessa rinteessä Saara huomasi toisen lumikenkäryhmän. Heillä ei ollut kaulaliinoja, vaikka tuuli välillä aika kovaakin. Saaran mieleen tuli ajatus: voisinko alkaa tehdä villasta kaikkea ihan myyntiin asti? Saara oli jo vuosia antanut lahjaksi villakaulaliinoja ja -sukkia sukulaisille. Hän oli kirjoittanut ylös, mitä olen kenellekin antanut. Kovin ovat olleet niihin tyytyväisiä. Kuulemma muutkin kyselleet, että mistä niitä saa.

Idyllisessä alppikylässä oli pieni käsityöputiikki, joka oli Saaran mielestä aivan ihana! Hän hypisteli tuotteita, nuuhki aidon villan tuoksua ja lämminhenkistä tunnelmaa. Unelman siemen omasta putiikista Suomessa oli istutettu.

Saara käänsi mustan Beatlen työpaikkansa parkkiruutuun ja vilkaisi ylös toimiston ikkunoihin. Sinäkin aamuna pomon ikkunoiden sälekaihtimet olivat kiinni. Hän ehti tuskin asettua työpöytänsä ääreen, kun kutsu kävi johtoryhmän huoneeseen. Pöydän toisella puolella istui kolme ihmistä, joista kaksi selvästi vältteli katsekontaktia. Saara ei muista kuulleensa kaikkea, mitä pomo sanoi. Ajatukset harhailivat.

Tilanne oli pian ohi: potkut osuivat Saaran kohdalle kolmansissa yt:eissä. Tapaamisen jälkeen olonsa oli epäuskoisen hämmentynyt. Häntä pelotti, mutta omaksi hämmästyksekseen hän ei tuntenut olevansa mitenkään musertunut. Irtisanomis- ja tukipaketti antaisi hänelle vajaan vuoden taloudellisesti hengähdysaikaa.

Saaran ajatukset olivat tavallaan jo siirtyneet eteenpäin. Hän oli jo aiemmin järjestänyt itselleen työhuoneen talonsa alakertaan, missä myyntiä odotti jo laatikollinen sukkia.

Iltapäivällä Saara meni kävelylle metsään koiransa Matin kanssa. Hän nautti siitä, että sai kävellä kaikessa rauhassa ja hengittää. Kävelyretken aikana hänen mielessään kävi taas unelma omasta käsityöputiikista. Mieli tuntui hetken keventyneeltä ja toiveikkaalta. Illalla hän laittoi soimaan Juha Tapiota ja kutoi kaulaliinoja pitkälle yli puolenyön.

Lataa heti PIKAOPAS MENESTYKSEEN

Opas auttaa sinua kehittämään osaamistasi liiketoiminnan hoitamisessa tuloksellisempaan suuntaan.

Tilaa uusimmat jutut sähköpostiisi

TESTAA YRITTÄJÄKUNTOSI

Tiedätkö, mitkä yrittäjäominaisuudet ovat vahvuuksiasi? Mitä ominaisuuksia kannattaisi kehittää?

Piditkö jutuista? Jaa myös muille ja käy tykkäämässä, kiitos!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Lisää mielenkiintoista luettavaa

mielen palikat

Aikataulut kuntoon – Yrittäjän blogi

Kun on kipeä, kroppa lepää ja ajatukset lentävät. Ei ehkä siinä akuuttivaiheessa, mutta toipumisessa. Mielen palikat liikkuvat ja hyvällä lykyllä, vaihtavat paikkaa. Fyysinen lepo on joskus tosi tarpeen. Nyt on sen paikka. Keskityn rauhassa allakkaan. Allakasta aikatauluihin. Aikatauluista sisältöihin. Ja

Lue lisää »
kehittäminen

Kehitä yritystä kokonaisuutena

Yritystoimintaa voi verrata monella tasolla urheiluun. Pienyrittäjille yrittäjyys on tapa työllistää itsensä, harjoittaa omaa ammattiaan ja toisinaan, ainoa keino elannon hankkimiseen. Pienenkin yrittäjän menestyminen edellyttää liiketoiminnan jatkuvaa kehittämistä, oppimista, harjoittelua ja kovaa työtä. Yritystä on kehitettävä kokonaisuutena. Urheilija tekee tulosta,

Lue lisää »
projektina alihankinta

Projektina alihankinta – Yrittäjän blogi

Neulon, kudon ja suunnittelen. Mallaan ja mittaan. Kädet käy, radio soi ja ajatukset raksuttavat. Kutominen on useammalle arkista meditointia, mutta minulle se on uuden keksimistä ja ajatusten karkaamista. Nykyään. Silmukka siihen, toinen tuohon ja suusta pääsee ”eikun”. Teen, luon, kehitän

Lue lisää »
Vieritä ylös