Tavallinen arkiaamu- Yrittäjän blogi

Saapuessaan työpaikalle Saara huomasi, että esimiesten huoneen sälekaihtimet olivat poikkeuksellisesti kiinni. Kahviautomaatilla supistiin jotain yt-neuvottelujen alkamisesta.

Ensimmäinen lähtijä oli Saaran lapsen futisjoukkuekaverin äiti. Naiset olivat istuneet ruokalassa samassa pöydässä, jutelleet lasten harrastuksista, arjesta, joskus töistäkin. Saara tunsi ensin helpotusta; onneksi ei osunut omalle kohdalle. Sen jälkeen tuli hämmennys ja kauhu. Saara mietti miten perhe pärjää, kuinka potkut vaikuttavat arkeen?

Mikä mahtoi olla potkujen syy, miksi hän joutui lähtemään? Ehkä syynä oli sairastelu, poissaolot? Kaikenlaisia juoruja alkoi liikkua. Joku tietää aina tai luulee tietävänsä enemmän potkujen taustoista. Saara tunsi epäuskoa. Firmalla ei mennyt huonosti, mistä tämä sitten johtuu? Säästötavoitteita ei kerrottu, yt:eet vain tapahtuivat. Saara huomasi omista tunteistaan nousevan esiin myös torjunnan. Hän ei halunnut ajatella koko asiaa.

Pöly ehti jo laskeutua ja työ palautua uomiinsa, kun huhut alkoivat taas kiertää. Ja sen jälkeen alkoi kyttääminen. Huoli tarttui Saaraankin, hän alkoi miettiä, kuka mahtaa lähteä seuraavaksi. Vanhat? Määräaikaiset? Selkäänpuukotustakin tapahtui, ja ihmiset ravasivat pomon luona. Ilmapiiri oli stressaava. Onneksi Saaran talviloma oli juuri alkamassa.

Toisten yt-neuvottelujen aikaan Saara nautti lumikenkäilystä Alpeilla. Tuulisessa rinteessä Saara huomasi toisen lumikenkäryhmän. Heillä ei ollut kaulaliinoja, vaikka tuuli välillä aika kovaakin. Saaran mieleen tuli ajatus: voisinko alkaa tehdä villasta kaikkea ihan myyntiin asti? Saara oli jo vuosia antanut lahjaksi villakaulaliinoja ja -sukkia sukulaisille. Hän oli kirjoittanut ylös, mitä olen kenellekin antanut. Kovin ovat olleet niihin tyytyväisiä. Kuulemma muutkin kyselleet, että mistä niitä saa.

Idyllisessä alppikylässä oli pieni käsityöputiikki, joka oli Saaran mielestä aivan ihana! Hän hypisteli tuotteita, nuuhki aidon villan tuoksua ja lämminhenkistä tunnelmaa. Unelman siemen omasta putiikista Suomessa oli istutettu.

Saara käänsi mustan Beatlen työpaikkansa parkkiruutuun ja vilkaisi ylös toimiston ikkunoihin. Sinäkin aamuna pomon ikkunoiden sälekaihtimet olivat kiinni. Hän ehti tuskin asettua työpöytänsä ääreen, kun kutsu kävi johtoryhmän huoneeseen. Pöydän toisella puolella istui kolme ihmistä, joista kaksi selvästi vältteli katsekontaktia. Saara ei muista kuulleensa kaikkea, mitä pomo sanoi. Ajatukset harhailivat.

Tilanne oli pian ohi: potkut osuivat Saaran kohdalle kolmansissa yt:eissä. Tapaamisen jälkeen olonsa oli epäuskoisen hämmentynyt. Häntä pelotti, mutta omaksi hämmästyksekseen hän ei tuntenut olevansa mitenkään musertunut. Irtisanomis- ja tukipaketti antaisi hänelle vajaan vuoden taloudellisesti hengähdysaikaa.

Saaran ajatukset olivat tavallaan jo siirtyneet eteenpäin. Hän oli jo aiemmin järjestänyt itselleen työhuoneen talonsa alakertaan, missä myyntiä odotti jo laatikollinen sukkia.

Iltapäivällä Saara meni kävelylle metsään koiransa Matin kanssa. Hän nautti siitä, että sai kävellä kaikessa rauhassa ja hengittää. Kävelyretken aikana hänen mielessään kävi taas unelma omasta käsityöputiikista. Mieli tuntui hetken keventyneeltä ja toiveikkaalta. Illalla hän laittoi soimaan Juha Tapiota ja kutoi kaulaliinoja pitkälle yli puolenyön.

Lataa heti PIKAOPAS MENESTYKSEEN

Opas auttaa sinua kehittämään osaamistasi liiketoiminnan hoitamisessa tuloksellisempaan suuntaan.

Tilaa uusimmat jutut sähköpostiisi

TESTAA YRITTÄJÄKUNTOSI

Tiedätkö, mitkä yrittäjäominaisuudet ovat vahvuuksiasi? Mitä ominaisuuksia kannattaisi kehittää?

Piditkö jutuista? Jaa myös muille ja käy tykkäämässä, kiitos!

Lisää mielenkiintoista luettavaa

yrittäjän verkostot

Verkostoituminen

Verkostoituminen on tärkeää liiketoiminnassa ja tietenkin on tarpeen tuntea ihmisiä, erityisesti muita yrittäjiä. Heidän kanssaan voi laajentaa ja kehittää liiketoimintaansa. Heidän joukostaan voi löytää uusia yhteistyökumppaneita, tavoittaa uusia asiakkaita, kasvattaa yrityksen myyntiä ja tehostaa toimintaa. Keskusteluissa, tai vain kuuntelemalla, voi

Lue lisää »
Johda itseäsi

Johda itseäsi – Yrittäjän työkyky ja itsensä kehittäminen

Takana pitkä talvi, kiireinen kevät ja lipsuva projekti? Seurauksena väsymys ja harmitus? Motivaatio kateissa? Löysin itseni tästä olotilasta, ja kun katson taaksepäin, kupsahdin ainakin näihin kuoppiin: Aikatauluttaminen ontuu, osatavoitteita ei mitattu ja mikä pahinta, pyrin jääräpäisesti maaliin, jonka olin kunnianhimoisesti

Lue lisää »

Avaimet Menestykseen

Lahjakortti

Osta oppia lahjaksi!
Avaimet menestykseen -lahjakortti

You have Successfully Subscribed!

Vieritä ylös