uusia ajatuksia yrittäjälle
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on print

Uusia ajatuksia yrittäjälle

Uusia tuulia, uusia ajatuksia yrittäjälle. Tyyntä myrskyn jälkeen ja myrskytuulten taltuttamista. Hoen itselleni; delegoi ja toteuta osa ideoista. Tekemisellä ne mahdolliset myräkän voimat vaimenevat. Elikkä, ei lankoja yhteen koriin vaan useampaan ja mieluiten erikokoisiin. Tuotteet, joo, mutta oheistuotteet, joo joo ja delegointi, joo joo joo. On vain uskallettava päästää irti ja luotettava. Itse ei tarvitse olla aina keskiössä vaan välillä voi chillailla vähän sivummalla.

Delegointi

Siihen on paneuduttava. Kenelle jakaa omia hommia sekä vastuuta. On löydettävä luotettava oikea käsi. Vai olisiko kyseessä kumppani? alihankkija? toinen toiminimiyrittäjä? hallintoon vai tuotantoon vaiko molempiin? Osa-aikainen, sesonkiin tai jopa yhteistyöhön? Näihin asioihin on ehdottomasti perehdyttävä paremmin. Entä puolivalmisteet. Printtaan teko-ohjeet ja kasaan yhteen tuotteet ja pussitan. Tee-se-itse -tuote. Tai siis joku muu voisi ne pussittaa. Se on delegointia. Kai. Tsekkaan Avaimet menestykseen.fi blogista mitä kaikkea se oikeastaan on. Tähän tarvitaan kynää ja paperia. Silloin hahmotan kuvion paremmin. Varaan tähän pari päivää. Nyt kesällä.

Oheistuotteet. Se uusin ajatus on opetusvideot. Vähän niin kuin kokkiohjelmat. Otetaan jokin tuote, esimerkiksi nyt niin suositut isoilla puikoilla tehdyt torkkupeitot. Pastillisävyillä. Omin kätösin kudottu. Ihan varma Hygge-tuote.

Luova jouteliaisuus

Kerrankos sen tekee ja samalla esittelisi luovaa joutilaisuutta. Mukavasti, hauskasti ja nätisti. Ehkä vähän suomalaisittain. Ensi kuvaus vanhalla kuistilla, jutustelua tyyliin mistä se ajatus lähti, edettäisiin varusteisiin, miksi tietyn malliset ja kokoiset puikot ja mikä lanka olisi sopivin ja niin edelleen. Itse esittelisin, puhuisin ja tekisin. Olisin The Saara siellä Villassa. Jokaisen videon alussa olisi pieni esittely Saara’s Villasta. Joltain kantilta, eri kulmista. Matti ja Maija mukana ja muut elämisen jäljet ja mukana kulkijat. Olen miettinyt, että brändin kannalta henkilökuva voisi olla järkevää. Se saisi oheistuotteetkin elämään.

Jouduin miettimään sitä, brändiin henkilöitymistä, aika pitkään. Se tuntui vieraalta. Jos yrittäjäksi alkaminen on ollut uutta, niin vielä uudempaa on ajatus antaa kasvonsa ja nimensä tuotemerkille. Mutta saman suuntaiseen markkinointiin ja brändäykseen törmää yhtenään. Ja moni on tehty aika kivasti. Tässä taannoin hypistelin Kauppahallin hyllyllä kauniita, erikokoisia pannumyssyjä. Kudottuja, kirkkaissa perusväreissä. Kaikissa oli musta lappu “wear..jotain”. Näkyvästi, mutta ei liian ja suomalaisessa tuotteessa englanninkielinen nimi.

Saara’s Villa & Co

Brändi kertoi funktion, mutta tuote näytti käsityöltä. Juuri niin kuin itsekin haluaisin. Suomalaisuus tulee valmistusmateriaaleista, joten nimi voi hyvinkin olla informatiivinen. Hyllyn päädyssä oli iso kuva tekijästä. Se näytti raikkaalta, avoimelta ja jotenkin lähensi. Ei tarvinnut arvailla kuka näitä tekee, ken niistä vastaa ja mikä tyyppi niitä on suunnitellut. Henkilöbrändi tuntui luontevalta. Siis miksei minunkin kohdallani. Saara’s Villa.

Valoisten öiden mietiskelyä. Valo lisää luovuutta. Näin ajattelen. Kesäillan katse kaukaisuuteen saanee joku kerta oikean suunnan. Se olkoon brändin kokonaisuus. Olenko se minä, Saara´s Villa vai kenties me Saara´s Villassa vai täytyykö nimeä ajatella uudelleen. Kaikki on mahdollista. Kun vielä muistan sen delegoinnin ja oheistuotteiden merkityksen.

Lataa heti PIKAOPAS MENESTYKSEEN

Opas auttaa sinua kehittämään osaamistasi liiketoiminnan hoitamisessa tuloksellisempaan suuntaan.

Tilaa uusimmat jutut sähköpostiisi

TESTAA YRITTÄJÄKUNTOSI

Tiedätkö, mitkä yrittäjäominaisuudet ovat vahvuuksiasi? Mitä ominaisuuksia kannattaisi kehittää?

Piditkö jutuista? Jaa myös muille ja käy tykkäämässä, kiitos!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Lisää mielenkiintoista luettavaa

Yrittäjän vahvuudet

Yrittäjän vahvuudet – Yrittäjän työkyky ja itsensä kehittäminen

Löydä henkilökohtainen vahvuutesi yrittäjänä näillä vinkeillä Meillä kaikilla on omat vahvuutemme ja lahjakkuuden alueemme. Osa kyvyistämme ja henkilökohtaisista piirteistämme näkyy vahvasti ulospäin, mutta meissä kaikissa on myös syvemmällä lymyävää potentiaalia sekä vaalimisen arvoisia ominaispiirteitä. Henkilökohtainen vahvuutesi määrittyy seuraavista komponenteista: synnynnäiset lahjat,

Lue lisää »
tilitoimistoyhteistyö

Tilitoimistoyhteistyö – Yrityksen taloushallinto, kirjanpito ja verotus

”Tilitoimisto on yrittäjän tärkein kumppani”. Miksi näin? Jotkut ajattelevat tilitoimistopalvelun olevan pakollinen kuluerä, ikävä asia, josta on pakko maksaa. Tilitoimiston palvelut kannattaa mieltää liiketoimintasi auttajaksi ja kirjanpitäjä neuvonantajaksi yrityksen koosta riippumatta. Hyvä tilitoimistoyhteistyö varmistaa, että saat neuvoja yrityksesi talouden suunnitteluun

Lue lisää »
Vieritä ylös